FAQ

video stub

In de doos van de Hydrate Ultra zit:
- De Hydrate Ultra
- Handleiding
- Filter
- Kabel 

Pak het product uit en haal de deksel en filterhouder eraf. Sluit het product aan op het stroomnet. Je kan vervolgens de binnenbak eruit halen en vullen met water, let hierbij op het max. streepje. Als je dit hebt gedaan, dan mag filterhouder erop, plaats het filter en daarna de deksel. Plaats dan de gehele binnenbak terug in de buitenbak.

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je het juiste product en volg je de instructies op de app. 

Tip! Wij raden je aan de drinkfontein niet te dicht bij de kattenbak of voerautomaat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima. Ook kan je meerdere waterpunten in huis plaatsen, zodat je kat wat vaker water ziet en meer gestimuleerd kan worden om te drinken.

 

video stub

 

Bij de Hydrate Ultra kan vergeling voorkomen in de binnenbak, daar is niks schadelijks aan, dit wordt veroorzaakt door het UV-licht.

De deksel kan je makkelijk verwijderen door je handen bij het gat van de deksel te houden en deze naar je toe te trekken, dit geldt ook voor de filterhouder.

Je kan de waterfontein resetten door met een paperclip of iets anders in het gaatje aan de voorkant in te steken en het vast te houden tot het Wi-Fi licht gaat knipperen van het apparaat en dan reset de waterfontein.

In de app kan je een aantal dingen zien:

In de app wordt de TDS bijgehouden. De TDS meter houdt bij hoeveel deeltjes er in het water zitten, dit is per regio en water verschillend. Dit getal kan groeien, door bijvoorbeeld stof of andere deeltjes. Als je ziet dat het aantal hoger staat dan normaal kan dat een teken zijn om bijvoorbeeld je water te verversen.  

Het waterniveau is in de app zichtbaar, we raden je aan om het water te verversen om de 5 dagen. In de app kan je aangegeven dat je je water hebt ververst en dit wordt dan opnieuw afgeteld voor je in de app.

Ook zal de app je een herinnering van de verbruiksverversing geven. De filters raden we aan elke 30 dagen te vervangen en de pomp raden we aan om elke 60 dagen goed schoon te maken.

Werkingsperiode kan je instellen, we raden echter aan dit zoveel mogelijk aan te laten, zodat je kat zoveel mogelijk drinkt. De werkingsperiode is een periode die je kan instellen wanneer de waterfontein uit zal staan.

Je kan de Hydrate Ultra via de app de opdracht geven om te steriliseren. Je kan de led indicator dimmen tussen bepaalde tijden. Ook kan je de waterfontein met de app geheel uitzetten. Allerlaatst kan je de versie zien, de naam veranderen en je apparaat delen.

video stub

Een setje filters bestaat uit de volgende onderdelen:
- 3 filters
- 3 pompsticker (alleen nodig voor de Hydra Ultra 1)
- 3 schuimpjes

We raden aan de filters elke 30 dagen te vervangen.

Bij de oudere versie van de Hydrate Ultra (1) zijn de pompstickers nog nodig, bij de nieuwe versie niet. Je kan op de onderkant van je apparaat zien welke versie je hebt, de Hydrate Ultra 1 staat aangegeven als Hydrate Ultra en bij de Hydrate Ultra 2 zal er op de onderkant van je apparaat Hydrate Ultra 2 staan.

De filters vervang je door de binnenbak uit de buitenbak te halen. Haal het water even uit je binnenbak voor het gemakkelijk vervangen van de filters. De deksel en de filterhouder mogen eraf.

De pompbehuizing mag eraf en je kan het oude pompschuimpje vervangen met een nieuw schuimpje. Bij de Hydrate Ultra 1 kan je op dit moment ook de sticker vervangen.

Daarna mag de pompbehuizing er weer op. Filter houder kan je weer op de binnenbak zetten en daar kan je het grote filter vervangen met een nieuwe. De deksel mag erop en de gehele binnenbak kan je terugplaatsen in de buitenbak.

In de app kan je nog extra instructies vinden. Geef daarna in de app aan dat je de filters hebt vervangen, zodat de app bijhoudt wanneer het de volgende keer moet gebeuren.

video stub

Bij je Hydrate Ultra raden we aan om elke 30 dagen je filters te vervangen en elke 60 dagen je apparaat een grote onderhoudsbeurt te geven.

Belangrijk! Zorg dat je nooit zeep gebruikt, katten houden daar niet van en het kan zijn dat ze dan niet meer drinken. Gebruik alleen water en papier en bij roest kan je altijd een beetje schoonmaakazijn gebruiken. Je kan in dat geval de waterfontein even laten draaien met de azijn en daarna het liefst 3 of 4 keer goed uitspoelen en goed droogmaken, zodat de azijngeur weg is.

Allereerst haal je de binnenbak uit je buitenbak. De deksel en filterhouder mogen eraf en het water kan je weggooien of tijdelijk ergens anders bewaren.

Er kan een slijmerig laagje ontstaan op de pompbehuizing, het draadje en de pomp zelf, dat moet schoongemaakt worden. Dit laagje is niet schadelijk voor je kat, door het UV licht zorgt het apparaat ervoor dat bacteriën geen kans hebben. Ga alle onderdelen goed langs (onder de UV lamp, de pompbehuizing, het kabeltje, het buisje, het silicone bedje etc.) en maak het goed schoon met papier.

Hierna verwijder je de pompbehuizing. Bij de oudere versie van de Hydrate Ultra (1) zijn de pompstickers nog nodig, bij de nieuwe versie niet. Je kan op de onderkant van je apparaat zien welke versie je hebt, de Hydrate Ultra 1 staat aangegeven als Hydrate Ultra en bij de Hydrate Ultra 2 zal er op de onderkant van je apparaat Hydrate Ultra 2 staan.

Bij de oude Hydrate Ultra verwijder je de pompsticker en haal het residu goed weg. Je kan de pomp openen door de dekseltjes te verwijderen. Daarna zie je een rotortje, deze kan je eruit halen met een nijptang of pincet. Met een wattenstaafje kan je het best alles schoonmaken.

Plaats het rotortje terug als het weer schoon is. De dekseltjes mogen er weer op. Het buisje mag weer goed op de pomp, let hierbij op dat je deze helemaal tegen de pomp aandrukt. Een nieuwe pompsticker mag erop voor de Hydrate Ultra 1 en er mag een nieuw schuimpje worden geplaatst. De schone pompbehuizing mag er weer op. Zorg dat buisje niet dubbelgevouwen is, dit kan voor problemen zorgen.

De filterhouder en de deksel kan je daarna goed schoonmaken met papier en water. De binnenbak kan je daarna vullen met water. De filterhouder plaats je terug met een nieuw filter en daarop mag de deksel. Dan mag je de binnenbak weer terug in de buitenbak zetten.

In de app kan je nog extra instructies vinden. Geef daarna in de app aan dat je de grote onderhoudsbeurt hebt uitgevoerd, dit kan onder "pomp onderhoud". Geef aan dat je de drinkfontein hebt gereinigd en de filter, op deze manier houdt de app bij wanneer het weer tijd wordt voor een nieuwe schoonmaak.

video stub

Het herstarten en piepen duidt vaak op een voedingsprobleem van het apparaat. Het kan ook zijn dat er nattigheid is op de connectiepunten.

Allereerst raden we je aan om de adapter te vervangen met een ander, om te kijken of dit het oplost. Daarna kan je de kabel vervangen als het vervangen van de adapter niet verhelpt.

Als dat het probleem niet oplost dan kan je de binnenbak soldeersels controleren aan de onderkant van het product. Ze horen droog te zijn en er hoort geen oxidatie op te zitten, als ze niet droog zijn en je wel oxidatie ziet, kan je het droog en schoonmaken.

En allerlaatst de kan je de pinnetjes van de pomp controleren. Hierbij geldt hetzelfde als bij de soldeersels, de pinnetjes horen droog en schoon te zijn. Mocht je last hebben van erge erosie, neem dan contact met ons op.

Heb je nog steeds problemen met het herstarten en piepen van jouw apparaat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Geen of weinig water kan worden veroorzaakt door de volgende dingen:

Het kan betekenen dat het apparaat geen goede voeding krijgt. Je kan even nalopen of je apparaat in de app beschikbaar staat en of het lampje brandt, als dit zo is dan ligt dit probleem niet aan de voeding.

Het kan zijn dat de pomp vies is en schoongemaakt moet worden. Hiervoor kan je de pompbehuizing eraf halen en de deksels op de pomp. Het rotortje mag eruit, dit kan je doen met een nijptang of een pincet. Deze ruimte kan je daarna afnemen met een wattenstaafje. Dan kan je alles weer terugplaatsen en is de pomp goed schoon.

Het kan ook zijn dat het plastic buisje op de pomp niet goed tot de pomp is geduwd. Zorg ervoor dat het hele buisje tot het einde op de pomp zit. Bij plaatsing van de behuizing kan dit anders namelijk zorgen dat het doorzichtige buisje dubbelgevouwen wordt en dit kan ook zorgen voor geen water door je apparaat.

Allerlaatst kan je controleren of de pomp geen obstakels heeft, dus bij het schuimpje bij de pomp kan je kijken of niks blokkeert zodat de pomp water in kan zuigen en bij het buisje kan je controleren of er geen blokkades zijn zodat het water omhoog gedrukt kan worden.

Heb je nog steeds problemen met de waterstroming van jouw apparaat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Als je Hydrate Ultra veel geluid maakt, zijn er veel mogelijke oplossingen.

Is je Hydrate Ultra nog nieuw uit de doos? Dan raden we je altijd aan om een week te wachten, vaak hebben de pompjes nog wat tijd nodig om als het ware "in te werken" en dan verdwijnt het geluid meestal.

Wanneer je Hydrate Ultra wat ouder is, dan is dit natuurlijk niet het geval. Dan raden we je allereerst aan om je pomp goed schoon te maken. Na het schoonmaken van de pomp, heeft de pomp minder obstakels en kan het beter water doorpompen, dit zorgt vaak voor minder geluid. Mijn collega Jisvy laat zien hoe je de Hydrate Ultra schoonmaakt in het volgende filmpje: https://youtu.be/gS514OvfCaA.


Daarnaast is het belangrijk te begrijpen dat geluid vaak wordt veroorzaakt door obstakels bij de pomp. Om te kijken of je pomp geen obstakels heeft en je pomp daardoor harder moet werken (en meer geluid maakt), kan je de volgende dingen doen:

Je kan controleren dat het plastic buisje helemaal tot de de pomp is doorgedrukt. Als dit namelijk niet zo is, zorgt het terugplaatsen van de pompbehuizing mogelijk voor het dubbelvouwen van dit buisje.

Controleer ook er bij het schuimpje niks vastzit.

Controleer of de pomp niet tegen de binnenbak aanzit en daardoor extra geluid verspreid. 

Allerlaatst is de ondergrond waar je apparaat op staat ook belangrijk. Het apparaat heeft silicone voetjes, het geluid wordt ook gedempt door de silicone inleg. Een houten tafel zorgt als ondergrond ervoor dat je apparaat meer geluid maakt, dan bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Normaal decibel van een drinkfontein die op de vloer staat is ongeveer: 40 – 50 decibel op een harde vloer. Om de decibel te meten, kan je gemakkelijk een app downloaden in jouw appstore.

Ervaar je nog problemen of wil je hulp of ben je ontevreden? Dan kan je onze klantenservice contacteren. Zij zullen je vragen om een filmpje en het aantal decibel dat je meet.

video stub

Hierbij onze tips om je kat (meer) uit de waterfontein te laten drinken:

Zet de drinkfontein neer op de plek van de oude drinkplaats. Op die manier zorg je ervoor dat de kat weet waar die moet zijn. 

Speel met het water om je kat kennis te laten maken met de waterfontein. Katten zijn minder gericht op hun zicht en meer op geur en gevoel, daarom is het belangrijk om te ruiken en te laten voelen.

Je kan samen met de kat spelen, zorgen dat de kat het water aanraakt, door bijvoorbeeld een laserlampje ernaar te schijnen of een ander speeltje. Dan weet de kat dat het water is en zal eerder gaan drinken van de drinkfontein. 

Haal de oude drinkbakjes weg en wacht tot ze wel uit de drinkfontein moeten drinken. Dit zorgt ervoor dat ze wel kennis moeten maken met de drinkfontein. Neem de tijd om je kat van deze drinkfontein te laten drinken en niet van een ander bakje, op die manier wordt de noodzaak gelegd op deze drinkfontein, dit zorgt ervoor dat je kat vaker en meer zal gaan drinken.

Katten drinken weinig en door ze kennis te laten maken met deze bak, zal je zorgen dat ze meer drinken, dit komt door de ergonomische houding die ze aannemen bij het drinken uit de Hydrate Ultra en de ideale waterstromingen.

Allerlaatst, geef tijd en ruimte: geef je kat tenminste twee weken om er goed aan te laten wennen. Katten zijn eigenwijze beesten en daardoor duurt het wat langer voordat ze iets nieuws opnemen in hun routine.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Honderden jaren geleden dronken katten alleen water als ze toevallig iets stromends tegenkwamen en niet genoeg vocht kregen vanuit hun prooi. Aangezien we ze nu droogvoer geven en katten niet meer jagen, raden we aan om ook natvoer te geven en zoveel mogelijk water te laten drinken. Om je kat meer te laten drinken kan je de volgende dingen ondernemen:

Schaf een waterfontein aan. Dit zorgt voor stromend en vers water. Kat drinkt hier vaker en langer dan bij een drinkbakje. Een drinkbakje moet je goed uitwassen (2x per dag) om bacteriën te voorkomen. Onze Hydrate Ultra heeft een UV licht dat ervoor zorgt dat bacteriën geen kans krijgen, daarnaast is er een filter dat vieze deeltjes tegenhoudt.

Plaats drinkbakjes of de waterfontein op een strategische plek. Plaats het bijvoorbeeld op de looproute van je kat, kat wordt daardoor getriggered om (meer) te drinken.

Je kan de plek van waterfontein om de zoveel tijd te veranderen, ook dit zorgt voor een trigger van nieuwsgierigheid.

Daarnaast moet je de waterfontein niet te dicht bij de kattenbak of automat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.  

Allerlaatst kan je onze cheatsheet bekijken. Deze kan je vinden op onze website onder “Downloads”. Hier kan je 100+ steekzinnen vinden met allemaal tips om de verzorging van je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Je kan daar ook veel tips op vinden met betrekking tot het meer laten drinken van je kat.

video stub

Let op! Om een nieuwe pomp te installeren is het allereerst belangrijk dat je de juiste pomp hebt ontvangen. We hebben twee versies momenteel van de Hydrate Ultra. De Hydrate Ultra 1 is de oudere versie met een zwarte pomp en de Hydrate Ultra 2 is een nieuwe versie met een witte pomp. Je kan jouw versie makkelijk checken onder je apparaat. De Hydrate Ultra 1 wordt aangegeven als Hydrate Ultra en de Hydrate Ultra 2 als Hydrate Ultra 2.

De installatie van je nieuwe pomp gaat als volgt:

Allereerst haal je de binnenbak uit de buitenbak, de deksel en filterhouder mogen eraf en het water mag even uit je binnenbak.

Daarna kan je de pompbehuizing verwijderen. Maak de pomp goed droog met papier, vooral bij het connectiepunt, het is belangrijk dat de connectiepunten altijd droog blijven 

Draai de kabel van de connectoren los en controleer de pinnetjes. Als je hier wat erosie op terugziet raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice.

Als er niks aan de hand is, dan gaan we door naar de volgende stap. Pak de nieuwe pomp, draai het losse draadje van de nieuwe pomp af en koppel de andere kant van de nieuwe pomp vast met het kabeltje van de binnenbak.

Je hebt een inkeping bij beide onderdelen en daar kan je ze in elkaar plaatsen. Draai het heel strak dicht en zorg ervoor dat het buisje weer tot de pomp aan gedrukt is.

Het schuimpje mag ook weer terug en daarna kan de pompbehuizing weer op de pomp geplaatst worden en je hebt op die manier je nieuwe pomp geïnstalleerd!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

video stub

In de doos van de Hydrate Compact zit:
- De Hydrate Compact
- Handleiding
- Filter
- Kabel

Er zit in de doos geen adapter. Vanuit ecologisch oogpunt leveren we deze niet standaard bij onze producten. Je kan namelijk bijna elke andere adapter gebruiken van een oud apparaat, zoals bijvoorbeeld een oude telefoon.

Om de Hydrate Compact te installeren kan je het apparaat aan het stroomnet verbinden. De buitenbak kan je in het stopcontact houden en de binnenbak kan je eruit halen om te verschonen en te vullen. Hierdoor kan je de kabels van je drinkfontein mooi wegwerken.

Belangrijk! Zorg ervoor dat de connectoren altijd droog blijven, zie je toch wat vocht, maak het dan droog.

Na het aansluiten op het stroomnet kan je de binnenbak vullen met water, let op het maximale waterlevel. De filter kan je in de filterhouder doen en dan zet je de deksel terug in de binnenbak. De binnenbak zet je vervolgens in de buitenbak en dan zal het apparaat dit herkennen.

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je het juiste product en volg je de instructies op de app.

In de app zie je staan wanneer je het filter moet vervangen en wanneer de pomp aan onderhoud toe is. Verder kan je instellingen veranderen van het apparaat, zo kan je de indicatoren aan- en uitzetten en kan je ook je hele drinkfontein uitschakelen.

Je kan ook “hoe” klikken en dan zie je foutmeldingen die de drinkfontein kan geven en dan kan je zien wat er mis zou kunnen zijn met jouw drinkfontein als je problemen ervaart.

Daarnaast moet je de drinkfontein niet te dicht bij de kattenbak of voerautomaat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

Verder kan je de Hydrate Compact upgraden met de Upgrade Warmer/UV, je ziet hier een gaatje voor bij de deksel. Dit is een apparaat dat zorgt voor de verwarming van je water en de UV zorgt voor sterilisatie van je water.

video stub

De deksel van de Hydrate Compact kan je makkelijk verwijderen van je apparaat door met je vingers vanaf het gaatje de deksel naar je toe te trekken. Dit is nodig voor het bijvullen van water en voor pomponderhoud. Wanneer je de drinkfontein wil bijvullen, kan je makkelijk de binnenbak uit de buitenbak halen en vullen met water, let hierbij op het max. streepje. Wanneer de Hydrate Compact wat leger is, kan het meer geluid maken. Dit kan de kat ertoe zetten meer te drinken.

De drinkfontein kan je resetten met het knopje op de achterkant, je kan deze 5 – 10 seconden indrukken om te resetten. Als je Hydrate Compact knippert gaat het terug naar de fabrieksinstellingen en kan je alles opnieuw installeren.

Wanneer je de Upgrade Wamer/UV in gebruik neemt, dan kan er een gele laag in de binnenbak komen te zitten, dat komt door de UV in de upgrade die verkleuring veroorzaakt. Dit is niet schadelijk.

De upgrade zorgt ervoor dat het water ongeveer 26 graden zal zijn, dit is gezond voor je kat. De UV zorgt ervoor dat het water wordt gesteriliseerd. Deze upgrade is aan te raden als je de drinkervaring van je kat wil bevorderen of bijvoorbeeld in de winter of een koude plek.

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je het juiste product en volg je de instructies op de app.

In de app zie je staan wanneer je het filter moet vervangen en wanneer de pomp aan onderhoud toe is. Verder kan je instellingen veranderen van het apparaat, zo kan je de indicatoren aan- en uitzetten en kan je ook je hele waterfontein uitschakelen.

Je kan ook “hoe” klikken en dan zie je foutmeldingen die de drinkfontein kan geven en dan kan je zien wat er mis zou kunnen zijn met jouw drinkfontein als je problemen ervaart. 

Het indicatorlichtje kleurt af en toe. Dit betekenen de kleuren:
Knipperend rood = water is bijna op
Knipperend blauw = het filter dagen moet vervangen worden
Constant blauw = pomp moet gereinigd worden
Knipperend rood & blauw = niveau laag van water of deksel zit er niet goed op

Zorg bij het schoonmaken van je drinkfontein dat de connectoren altijd droog blijven, dit is belangrijk voor de werking van jouw drinkfontein!

video stub

Het filter is gemakkelijk te vervangen van onze Hydrate Compact. Je haalt de deksel van jouw waterfontein, daar trek je aan het lipje van je oude filter. 

Je haalt je oude filter eruit en plaatst je nieuwe filter. Let hierbij goed op dat de contactpunten van je drinkfontein niet nat worden en als dit wel gebeurt, maak ze goed droog.

De nieuwe filter moet er met het lipje naar beneden in. Daarna kan je de deksel er weer terug op plaatsen en is het filter vervangen.

Geef dit ook aan in de app, zodat het apparaat de volgende vervangingsbeurt weer aftelt.

video stub

De grote schoonmaakbeurt van je Hydrate Compact zorgt ervoor dat je de levensduur van je waterfontein verlengt.

We raden je aan elke 60 dagen je Hydrate Compact goed schoon te maken. Je Hydrate Compact maak je op de volgende manier schoon:

Haal de deksel van je drinkfontein en zorg dat je connectoren droog blijven. Verwijder het water. Haal de filter eruit en maak daarna de deksel goed schoon met water en papier of een geurloos doekje.

Daarna kan je de pomp openen door de deksels te verwijderen. Haal de rotor met een nijptang of pincet eruit en maak de ruimte schoon met een wattenstaafje. Je kan met het wattenstaafje ook de pomp goed schoonmaken. Plaats daarna alles terug. 

Plaats een nieuw filter in de filterhouder. Vergeet niet om je binnenbak goed schoon en droog te maken. Vul je binnenbak opnieuw met water en zet de deksel er vervolgens op. 

Allerlaatst kan je de binnenbak terugplaatsen in de buitenbak en zo heb je de grote schoonmaak uitgevoerd!

Geef in de app aan dat je filter vervanging vervangen en dat je de waterfontein hebt gereinigd, daarmee wordt de teller teruggezet.

video stub

Als je Hydrate Compact veel geluid maakt, zijn er veel mogelijke oplossingen.

Is je Hydrate Compact nog nieuw uit de doos? Dan raden we je altijd aan om een week te wachten, vaak hebben de pompjes nog wat tijd nodig om als het ware "in te werken" en dan verdwijnt het geluid meestal.

Wanneer je Hydrate Compact wat ouder is, dan is dit natuurlijk niet het geval. Dan raden we je allereerst aan om je pomp goed schoon te maken. Na het schoonmaken van de pomp, heeft de pomp minder obstakels en kan het beter water doorpompen, dit zorgt vaak voor minder geluid.

Haal hiervoor de deksel van je Hydrate Compact eraf, haal de behuizing van de pomp af en dan zie je het rotortje. Verwijder de rotor met een nijptang of een pincet. Je kan deze ruimte schoonmaken met een wattenstaafje. Daarna kan je het rotortje terugplaatsen, behuizing er terug op zetten en de deksel weer op je drinkfontein. Let bij het terugplaatsen erop dat de connectiepunten droog blijven.

Controleer ook of je pomp niet tegen de bak aan trilt, dit kan voor veel extra geluid zorgen. Als dit het geval is, kan je je pomp draaien.

Allerlaatst is de ondergrond waar je apparaat op staat ook belangrijk. Het apparaat heeft silicone voetjes, het geluid wordt ook gedempt door de silicone inleg. Een houten tafel zorgt als ondergrond ervoor dat je apparaat meer geluid maakt, dan bijvoorbeeld een betonnen vloer.
Normaal decibel van een drinkfontein die op de vloer staat is ongeveer: 40 – 50 decibel op een harde vloer. Om de decibel te meten, kan je gemakkelijk een app downloaden in jouw appstore.

Ervaar je nog problemen of wil je hulp of ben je ontevreden? Dan kan je onze klantenservice contacteren. Zij zullen je vragen om een filmpje en het aantal decibel dat je meet.

video stub

Vaak heeft geen waterstroming te maken met een voedingsprobleem. Dit kan dus liggen aan de adapter, kabel of een van de connectiepunten.

Probeer eerst een andere adapter of een andere kabel. Controleer of dit het probleem oplost.

Daarna kan je kijken naar de connectiepunten op de deksel en binnenbak. Controleer of de connectoren goed droog zijn en of er geen erosie op te vinden is. Als dit niet zo is, kan je de connectoren goed droogmaken en erosie verwijderen met een mesje of een staalborsteltje.

Ook is het belangrijk dat de pomp goed schoon is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er iets blokkeert in je pomp, waardoor er geen water stroomt. Haal de deksel van de drinkfontein eraf. Daarna kan je het dekseltje van je pomp eraf halen en het omhulsel. Met een nijptang of een pincet verwijder je daarna het rotortje. Gebruik een wattenstaafje om het goed schoon te maken, zowel de ruimte waar de rotor in zat als het rotortje zelf. Als je dit hebt gedaan, zet alles weer terug.

Allerlaatst kan het ook zijn dat het plastic buisje op de pomp niet goed tot de pomp is geduwd. Zorg ervoor dat het hele buisje tot het einde op de pomp zit. Bij plaatsing van de behuizing kan dit anders namelijk zorgen dat het doorzichtige buisje dubbelgevouwen wordt en dit kan ook zorgen voor geen water door je apparaat.

Als dit alles is gebeurd, zou je Hydrate Compact het weer moeten doen. 

Heb je nog steeds problemen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 


video stub

Hierbij onze tips om je kat (meer) uit de drinkfontein te laten drinken:
- Zet de drinkfontein neer op de plek van de oude drinkplaats. Op die manier zorg je ervoor dat de kat weet waar die moet zijn.

- Speel met het water om je kat kennis te laten maken met de drinkfontein. Katten zijn minder gericht op hun zicht en meer op geur en gevoel, daarom is het belangrijk om te ruiken en te laten voelen. 

- Je kan samen met de kat spelen, zorgen dat de kat het water aanraakt, door bijvoorbeeld een laserlampje ernaar te schijnen of een ander speeltje. Dan weet de kat dat het water is en zal eerder gaan drinken van de waterfontein.

- Haal de oude drinkbakjes weg en wacht tot ze wel uit de drinkfontein moeten drinken. Dit zorgt ervoor dat ze wel kennis moeten maken met de drinkfontein. Neem de tijd om je kat van deze drinkfontein te laten drinken en niet van een ander bakje, op die manier wordt de noodzaak gelegd op deze drinkfontein, dit zorgt ervoor dat je kat vaker en meer zal gaan drinken.

Katten drinken weinig en door ze kennis te laten maken met deze bak, zal je zorgen dat ze meer drinken, dit komt door de ergonomische houding die ze aannemen bij het drinken uit de Hydrate Ultra en de ideale waterstromingen.

Allerlaatst, geef tijd en ruimte: geef je kat tenminste twee weken om er goed aan te laten wennen. Katten zijn eigenwijze beesten en daardoor duurt het wat langer voordat ze iets nieuws opnemen in hun routine.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Honderden jaren geleden dronken katten alleen water als ze toevallig iets stromends tegenkwamen en niet genoeg vocht kregen vanuit hun prooi. Aangezien we ze nu droogvoer geven en katten niet meer jagen, raden we aan om ook natvoer te geven en zoveel mogelijk water te laten drinken. Om je kat meer te laten drinken kan je de volgende dingen ondernemen:

Wanneer de Hydrate Compact opraakt, dan zal het wat meer geluid maken. Dit kan ervoor zorgen dat je kat meer zal drinken.

Schaf een drinkfontein aan. Dit zorgt voor stromend en vers water. Kat drinkt hier vaker en langer dan bij een drinkbakje. Een drinkbakje moet je goed uitwassen (2x per dag) om bacteriën te voorkomen. 

Plaats drinkbakjes of de drinkfontein op een strategische plek. Plaats het bijvoorbeeld op de looproute van je kat, kat wordt daardoor getriggered om (meer) te drinken.

Je kan de plek van drinkfontein om de zoveel tijd te veranderen, ook dit zorgt voor een trigger van nieuwsgierigheid.

Daarnaast moet je de drinkfontein niet te dicht bij de kattenbak of voerautomaat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

Allerlaatst kan je onze cheatsheet bekijken. Deze kan je vinden op onze website onder “Downloads”. Hier kan je 100+ steekzinnen vinden met allemaal tips om de verzorging van je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Je kan daar ook veel tips op vinden met betrekking tot het meer laten drinken van je kat.

video stub

Een lek bij je Hydrate Compact kan twee oorzaken hebben:

Allereerst kan het zijn dat je kat speelt met het water van de waterfontein of dat er door het likken van de kat er water naast het apparaat terecht komt. Katten zijn eenmaal speels. Je kan in dat geval je drinkfontein op een plek neer zetten waar een wat nattere vloer niks uitmaakt.

Daarnaast kan het zijn dat je filter vol zit met vuiligheid. Dit kan betekenen dat de waterfontein het water niet snel genoeg weg krijgt en dat de drinkfontein als het ware volloopt en over de rand heen gaat. We raden je aan om je filter te controleren en te vervangen als dit nodig is. 

Je kan je waterfontein beter op een plek neerzetten waar het geen kwaad kan om een beetje nat te worden. Daarnaast als je ziet dat de connectoren door je kat nat worden, dan raden we je aan het apparaat tegen de muur te zetten, zodat de connectoren droog blijven.

Heb je nog steeds problemen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

In de doos van de Nutri View zit:
- De Nutri View
- Handleiding
- Adapter
- Kabel

Om de Nutri View te installeren, begin je met de doos uit te pakken. Als je de deksel opent kan je de onderdelen eruit halen, zoals het voederbakje.

Het voederbakje schuif je gemakkelijk op de juiste plek. Sluit je Nutri View aan op het stopcontact met de kabel en de adapter. Onder het apparaat kan je het aansluitpunt vinden.

De kabel kan je gemakkelijk wegwerken, aangezien je de buitenbak niet zal hoeven te verplaatsen. Bij het schoonmaken is het alleen nodig om het voederbakje en de binnenbak eruit te halen. De buitenbak kan dus altijd op dezelfde plek blijven staan.
 

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je de Nutri View. Controleer of het lampje knippert en vul vervolgens je netwerk en wachtwoord in. Daarna kan je de verdere instructies op je mobiel volgen.

De volgende stap is je QR-code voor de camera te houden van de Nutri View. Als je apparaat dit heeft gezien, zal je een geluidje horen. Daarna kan je verder met de installatie en zal uiteindelijk je apparaat geregistreerd worden. Ook als je dan geen Wi-Fi zal je dan kunnen kijken via de camera en het voedingsmoment kunnen aanpassen. Vergeet niet het plasticje van je camera af te halen!

Lukt dit niet? Dan kan je gebruik maken van de andere optie, namelijk het verbinden via de AP-modes. Dit kan je aanklikken, daarna kan je verbinding maken met “Smart life + ..”. Vervolgens kan je je apparaat op die manier koppelen, je zal een geluidje horen en het lampje zal stabiel blijven branden.

Je kan nu een voedingsschema instellen. Het is bij het instellen van het voedingsschema belangrijk dat je weet hoeveel 1 voeding/portie is. Dit kan je meten door de expres knop eerst door te laten lopen, het voederbakje leeg te maken en daarna nogmaals de expres knop in te klikken. De hoeveelheid die er uitkomt is 1 voeding/portie. Dit kan je wegen en zo kan je bepalen hoeveel porties jij je kat moet geven.

Een voorbeeld: stel je meet dat 1 voeding/portie 10 gram is en je kat heeft ongeveer 80 gram voeding per dag nodig, dan moet je 8 porties over de dag verdelen over de voedermomenten van je kat. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Je kat vaker voeden is beter.

In de app heb je de optie om dit schema voor bepaalde dagen niet te laten draaien. Ook kan je in de app expres voeding toedienen. De expres voeding hoeveelheid kan je ook aanpassen via de app, als je bijvoorbeeld altijd 3 porties wil als je op de knop klikt, dan kan je dit gemakkelijk aanpassen. Via de app kan de handmatige knop ook uitzetten, dit is handig in een huishouden met bijvoorbeeld kinderen of een te slimme kat.

Wij raden je aan de drinkfontein niet te dicht bij de kattenbak of voerautomaat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

video stub

De kabel van de Nutri View kan je gemakkelijk wegwerken met het kabelgootje. Daarnaast hoef je voor de schoonmaak en het onderhoud de buitenbak niet te verplaatsen.

Katten een of twee keer per dag voeding geven is een verkeerde manier om voor je kat te zorgen. Het is echter iets wat bijna elk huishouden wel doet. Katten eten echter van nature vaker kleine porties verdeeld over de dag. 

Je kan een voedingsschema instellen om je kat meerdere malen per dag te voeren. Het is bij het instellen van het voedingsschema belangrijk dat je weet hoeveel 1 voeding/portie is. Dit kan je meten door de expres knop eerst door te laten lopen, het voederbakje leeg te maken en daarna nogmaals de expres knop in te klikken. De hoeveelheid die er uitkomt is 1 voeding/portie. Dit kan je wegen en zo kan je bepalen hoeveel porties jij je kat moet geven.

Een voorbeeld: stel je meet dat 1 voeding/portie 10 gram is en je kat heeft ongeveer 80 gram voeding per dag nodig, dan moet je 8 porties over de dag verdelen over de voedermomenten van je kat. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Nog vaker is beter.

In de app heb je de optie om dit schema voor bepaalde dagen niet te laten draaien. Ook kan je in de app expres voeding toedienen. De expres voeding hoeveelheid kan je ook aanpassen via de app, als je bijvoorbeeld altijd 3 porties wil als je op de knop klikt, dan kan je dit gemakkelijk aanpassen. Via de app kan de handmatige knop ook uitzetten, dit is handig in een huishouden met bijvoorbeeld kinderen of een te slimme kat.

Je kan je apparaat ook delen met andere accounts via de app, zo kunnen bijvoorbeeld meerdere personen toegang tot de app hebben.

De meest gave functie vinden wij wel de videofunctie. Klik hierop en je kan kijken wat er allemaal mogelijk is. Je kan praten via de app door op het microfoontje te klikken, je kan ook voeding geven terwijl je naar de camera kijkt. Ook kan je foto’s en filmpjes maken.

Wij raden je aan de Nutri View niet te dicht bij de kattenbak of drinkbak te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

50% van de katten uit Nederland en België hebben overgewicht. Zorg ervoor dat jouw kat op gewicht blijft met behulp van deze voederbak.

video stub

Om optimaal gebruik te maken van je Nutri View moet je het regelmatig schoonmaken.

Het is voor je kat belangrijk dat je het voederbakje regelmatig schoonmaakt. Dit kan je doen door het voederbakje los te halen en schoon te maken met water en een papier of een doekje.

De binnenbak raden we ook aan om regelmatig schoon te maken. Maak eerst de binnenbak leeg. Daarna kan je de gehele bak schoonmaken met water en papier. Het is belangrijk om ook het plekje schoon te maken tussen binnenbak en voederbak.

Om af te sluiten, kan je een doekje om de buitenkant van je apparaat heen halen en dat is al de schoonmaak van jouw Nutri View!

video stub

Je apparaat kan via de app aangeven dat er een jam is of een ontstopping. Dit betekent vaak dat je voederbak te vol is of de binnenbak te leeg.

Wanneer je binnenbak leeg is, dan knippert je Nutri View. Dit wordt ook aangegeven in de app. Wanneer deze wel gevuld is, maar er te veel voer in het voederbakje ligt, dan zie je dat het lampje begint te branden, dat geeft aan dat de sensor wordt geblokkeerd.

Dit kan dus ook aangeven dat je kat niet genoeg heeft gegeten en de voedermomenten zullen niet doorgaan tot de sensor weer vrij is.

Het kan zijn dat je kat dus ziek is en daarom niet eet of dat je kat meer voeding krijgt dan nodig is. Zorg ervoor dat je even in de gaten houdt hoe het met jouw kat gaat en controleer of je kat geen rare verschijnselen vertoond. Als dit wel het geval is, neem dan contact op met jouw dierenarts. Het kan dus ook zijn dat je porties misschien te groot zijn, wat we dan aanraden is het aantal porties verkleinen.

Mocht het lampje blijven branden of niet goed reageren op een lege bak, dan kan het zijn dat jouw sensoren bedekt zijn met vuiligheid. Het is dan belangrijk dat je de binnenbak, met name rondom de sensoren, schoonmaakt.

Tot slot, als dit probleem zich blijft voordoen, dan raden we je aan om je apparaat te resetten. Dit kan door de expres knop 5 – 10 seconden in te houden.

Heb je nog steeds problemen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

50% van de katten uit Nederland en België hebben overgewicht. Zorg ervoor dat jouw kat op gewicht blijft met behulp van deze voederbak. Dit is vaak door en combinatie van te veel eten en te weinig bewegen.

Katten een of twee keer per dag voeding geven is een verkeerde manier om voor je kat te zorgen. Het is echter iets wat bijna elk huishouden wel doet. Katten eten echter van nature vaker kleine porties verdeeld over de dag.

Je kan een voedingsschema instellen om je kat meerdere malen per dag te voeren. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Nog vaker is beter, je kan dit zelfs veranderen naar bijvoorbeeld 8 momenten per dag of meer.

We raden je aan om je kat ook een keer per dag natvoer te geven. Dit zorgt ook voor een bondingsmoment met je kat, aangezien je je kat dan voert. Ook kan je tijdens dit moment even de tijd nemen om aandacht te geven aan je kat. Kies hier een vast moment voor, zodat je kat wanneer het natvoer kan verwachten.

Allerlaatst kan je onze cheatsheet bekijken. Deze kan je vinden op onze website onder “Downloads”. Hier kan je 100+ steekzinnen vinden met allemaal tips om de verzorging van je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Je kan daar ook veel tips op vinden met betrekking tot de verzorging van je kat. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wanneer je niet thuis bent en je apparaat toch een foutmelding aangeeft, dan is het handig om iemand te hebben, zoals een kattenoppas of een buurvrouw of -man, die even kan kijken wat er mis is.

Goed om te weten is dat bij het “Jam” probleem in de app vaak betekent dat het voederbakje te vol zit. Bij “Abnormale voeding” is er dan een probleem waar wel even iemand moet kijken naar het apparaat.

We krijgen binnenkort een camera in ons assortiment, waarmee je hier in principe zicht op zal hebben! 

Heb je problemen met een van deze meldingen en ben je niet thuis? Dan helpen wij je zo goed mogelijk verder. Neem dan contact op met onze klantenservice. 

De powerbank dient momenteel alleen nog als back-up stroomvoorziening. Helaas werkt het apparaat nog niet alleen op de powerbank. De powerbank kan je echter wel toevoegen aan je apparaat als noodstroomvoorziening. Wanneer de stroom uitvalt, dan schakelt jouw apparaat automatisch over op de powerbank aangesloten op jouw apparaat en zo ontvangt je kat nog wel voeding volgens het voedingsschema.

Let wel op dat je tijdig weer je apparaat aan een stroompunt aansluit, het apparaat gaat namelijk niet voor heel lang mee op je powerbank. Dit verschilt per powerbank.

De brokgrootte die vanuit ons en onze fabrikant wordt aangeraden is een brok tussen de 5 – 12 mm. Dit is belangrijk voor het gebruik bij onze Nutri Fresh en Nutri View.

Wanneer je brokjes namelijk kleiner of groter zijn kan het doseersysteem niet altijd de juiste porties uitgeven. Dus we raden aan om altijd tussen de 5 – 12 mm te blijven! :)

video stub

In de doos van de Nutri Fresh kan je het volgende vinden:
- De Nutri Fresh
- Handleiding
- Kabel
- Silica gel (vershoud zakje)

De Nutri Fresh heeft een batterijduur van zo’n 108 uur als je ervoor kiest deze op batterijen te laten werken.

Er zit in de doos geen adapter. Vanuit ecologisch oogpunt leveren we deze niet standaard bij onze producten. Je kan namelijk bijna elke andere adapter gebruiken van een oud apparaat, zoals bijvoorbeeld een oude telefoon.  

Pak de doos uit. Haal de deksel eraf en plaats de losse onderdelen op de juiste plek. Haal het silica gel zakje uit het plastic en plaats dit in het daarvoor bestemde compartiment in de deksel. Plaats het voederbakje op de juiste plek. Vul het apparaat daarna met voer en doe de deksel erop. 

Sluit je Nutri Fresh aan op het stroomnet, aan de onderkant van het apparaat zie je het aansluitingspunt. De kabel kan netjes weggewerkt worden. De buitenbak zal je namelijk niet meer hoeven te verplaatsen. Voor de schoonmaak en onderhoud is het alleen belangrijk dat je de binnenbak en het voederbakje kan verwijderen. De buitenbak kan echter altijd op dezelfde plek blijven staan.

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je het juiste product en volg je de instructies op de app.

Je kan een voedingsschema instellen om je kat meerdere malen per dag te voeren. Het is bij het instellen van het voedingsschema belangrijk dat je weet hoeveel 1 voeding/portie is. Dit kan je meten door de expres knop eerst door te laten lopen, het voederbakje leeg te maken en daarna nogmaals de expres knop in te klikken. De hoeveelheid die er uitkomt is 1 voeding/portie. Dit kan je wegen en zo kan je bepalen hoeveel porties jij je kat moet geven.

Een voorbeeld: stel je meet dat 1 voeding/portie 10 gram is en je kat heeft ongeveer 80 gram voeding per dag nodig, dan moet je 8 porties over de dag verdelen over de voedermomenten van je kat. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Nog vaker is beter.

In de app heb je de optie om dit schema voor bepaalde dagen niet te laten draaien. Ook kan je in de app expres voeding toedienen. De expres voeding hoeveelheid kan je ook aanpassen via de app, als je bijvoorbeeld altijd 3 porties wil als je op de knop klikt, dan kan je dit gemakkelijk aanpassen. Via de app kan de handmatige knop ook uitzetten, dit is handig in een huishouden met bijvoorbeeld kinderen of een te slimme kat. Het voedingsgeluid kan je ook uitzetten bij de Nutri Fresh.

Je kan je apparaat ook delen met andere accounts via de app, zo kunnen bijvoorbeeld meerdere personen toegang tot de app hebben.

video stub

Aan de onderkant van de Nutri Fresh heb je een ruimte voor batterijen. Je kan dit openschroeven. Dit is een ruimte voor backup batterijen, echter kan je je apparaat daar ook volledig op laten werken. De Nutri Fresh heeft een batterijduur van zo’n 108 uur als je ervoor kiest deze op batterijen te laten werken.  

Het compartiment waar de silica gel in zit, is in de deksel. Dit houdt je voeding droog en vers. Zorg ervoor dat je dit uit de buurt van je huisdieren en kinderen houdt.

Het is bij het instellen van het voedingsschema belangrijk dat je weet hoeveel 1 voeding/portie is. Dit kan je meten door de expres knop eerst door te laten lopen, het voederbakje leeg te maken en daarna nogmaals de expres knop in te klikken. De hoeveelheid die er uitkomt is 1 voeding/portie. Dit kan je wegen en zo kan je bepalen hoeveel porties jij je kat moet geven.  

Een voorbeeld: stel je meet dat 1 voeding/portie 10 gram is en je kat heeft ongeveer 80 gram voeding per dag nodig, dan moet je 8 porties over de dag verdelen over de voedermomenten van je kat. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Nog vaker is beter.

In de app heb je de optie om dit schema voor bepaalde dagen niet te laten draaien. Ook kan je in de app expres voeding toedienen. De expres voeding hoeveelheid kan je ook aanpassen via de app, als je bijvoorbeeld altijd 3 porties wil als je op de knop klikt, dan kan je dit gemakkelijk aanpassen. Via de app kan de handmatige knop ook uitzetten, dit is handig in een huishouden met bijvoorbeeld kinderen of een te slimme kat. Het voedingsgeluid kan je ook uitzetten bij de Nutri Fresh.

Wij raden je aan de Nutri Fresh niet te dicht bij de kattenbak of drinkbak te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

video stub

Het vervangen van de silica gel is een makkelijk proces. Het is hierbij van belang dat je het zakje nooit openmaakt. Houd het daarnaast uit de buurt van je kinderen en huisdieren.

De Nutri Fresh heeft hier een apart compartiment in de deksel voor.  

We raden je aan om de silica gel te vervangen om de 60 dagen. We hebben dit nog niet in ons eigen assortiment, wanneer we dit wel hebben, zullen we jullie op de hoogte stellen.

Voor nu kan je elk soortgelijk zakje silica gel gebruiken. Zorg ervoor dat je dit tijdig vervangt, zodat je kattenvoer vers blijft. Dit zakje zorgt ervoor dat het vocht wordt opgevangen.

Het vervangen is dus het verwijderen van het oude zakje uit het compartiment in de deksel en een nieuwe plaatsen.

video stub

Om optimaal gebruik te maken van je Nutri Fresh moet je het regelmatig schoonmaken.

Het is voor je kat belangrijk dat je het voederbakje regelmatig schoonmaakt. Dit kan je doen door het voederbakje los te halen en schoon te maken met water en een papier of een doekje.  

De binnenbak raden we ook aan om regelmatig schoon te maken. Maak eerst de binnenbak leeg. Daarna kan je de gehele bak schoonmaken met water en papier. Het is belangrijk om ook het plekje schoon te maken tussen binnenbak en voederbak.

Om af te sluiten, kan je een doekje om de buitenkant van je apparaat heen halen en dat is al de schoonmaak van jouw Nutri Fresh!

video stub

Je apparaat kan via de app aangeven dat er een jam is of een ontstopping. Dit betekent vaak dat er iets vastzit in je automatische voederbak.

We raden je aan om in dit geval je binnenbak even heen en weer te schudden, zodat eventuele stukjes die dit veroorzaken losraken.

Je kan de binnenbak leeghalen en rondom de sensoren goed schoonmaken. Mocht dit het niet oplossen, neem dan contact op met onze klantenservice.

De Nutri Fresh heeft de functie om je te laten weten wanneer de bak bijna leeg is. Dit wordt aangegeven met een rood lampje. Er zitten twee sensoren in de binnenbak, wanneer ze daar geen voer meer registreren zal dit worden aangegeven in de app en zal het lampje dus gaan branden.

Heb je nog steeds problemen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

video stub

Wij raden je aan de Nutri Fresh niet te dicht bij de kattenbak of drinkbak te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

Je kan een voedingsschema instellen om je kat meerdere malen per dag te voeren. We raden je aan om minstens 4 tijden aan te houden om je kat te voeren. Nog vaker is beter, je kan dit zelfs veranderen naar bijvoorbeeld 8 momenten per dag of meer.

We raden je aan om je kat ook een keer per dag natvoer te geven. Dit zorgt ook voor een bondingsmoment met je kat, aangezien je je kat dan voert. Ook kan je tijdens dit moment even de tijd nemen om aandacht te geven aan je kat. Kies hier een vast moment voor, zodat je kat wanneer het natvoer kan verwachten.

Allerlaatst kan je onze cheatsheet bekijken. Deze kan je vinden op onze website onder “Downloads”. Hier kan je 100+ steekzinnen vinden met allemaal tips om de verzorging van je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Je kan daar ook veel tips op vinden met betrekking tot de verzorging van je kat.

Wanneer je niet thuis bent en je apparaat toch een foutmelding aangeeft, dan is het handig om iemand te hebben, zoals een kattenoppas of een buurvrouw of -man, die even kan kijken wat er mis is.

Goed om te weten is dat bij het “Jam” probleem in de app vaak betekent dat het voederbakje te vol zit. Bij “Abnormale voeding” is er dan een probleem waar wel even iemand moet kijken naar het apparaat.

We krijgen binnenkort een camera in ons assortiment, waarmee je hier in principe zicht op zal hebben! 

Heb je problemen met een van deze meldingen en ben je niet thuis? Dan helpen wij je zo goed mogelijk verder. Neem dan contact op met onze klantenservice. 

De batterijen dienen momenteel alleen nog als back-up stroomvoorziening. Helaas werkt het apparaat nog niet alleen op batterijen. Batterijen kan je echter wel toevoegen aan je apparaat als noodstroomvoorziening. Wanneer de stroom uitvalt, dan schakelt jouw apparaat automatisch over op de batterijen in het apparaat en zo ontvangt je kat nog wel voeding volgens het voedingsschema. 

Let wel op dat je tijdig weer je apparaat aan een stroompunt aansluit, de batterijen gaan namelijk ongeveer 108 uur mee.

De brokgrootte die vanuit ons en onze fabrikant wordt aangeraden is een brok tussen de 5 – 12 mm. Dit is belangrijk voor het gebruik bij onze Nutri Fresh en Nutri View.

Wanneer je brokjes namelijk kleiner of groter zijn kan het doseersysteem niet altijd de juiste porties uitgeven. Dus we raden aan om altijd tussen de 5 – 12 mm te blijven! :)

video stub

In de doos van de Play Red Dot kan je het volgende vinden:
- De Play Red Dot
- Kabel

Er zit in de doos geen adapter. Vanuit ecologisch oogpunt leveren we deze niet standaard bij onze producten. Je kan namelijk bijna elke andere adapter gebruiken van een oud apparaat, zoals bijvoorbeeld een oude telefoon.

Onze Play Red Dot is laserspeelgoed dat ervoor zorgt dat je kat meer beweegt, ook als je niet thuis bent. Er kan een automatisch programma ingesteld worden en dat zal draaien, ook als je niet thuis bent. Dit kan ook handig zijn om katten van je laptop af te houden als je in een meeting zit.

Het is belangrijk bij dit apparaat dat het stevig op een plek staat waar de kat niet bij kan.

Om te beginnen sluit je de Play Red Dot aan op een stroompunt.

Download de Pettadore app in jouw appstore. Zorg dat je telefoon is verbonden met een 2.4GHz netwerk en klik op “+” in de app. Daarna selecteer je het juiste product en volg je de instructies op de app. Geef toestemming voor Bluetooth.

Op de pagina van de Play Red Dot kan je de hoogte aanpassen van de laser en kan je de laser ook besturen met de app.

Je kan daarnaast de programma’s instellen voor de laser. De laser werkt in de programma’s niet langer dan 5 minuten per keer. Dit is van belang, omdat je kat rust nodig heeft tussendoor. Na enkele minuten kan je de 5 minuten weer opnieuw aanzetten.

Je kan bij timing toevoegen wanneer het apparaat welk programma uit gaat voeren, je kan hier kiezen voor een klein, middelgroot en groot programma. Je apparaat hoeft hierna niet meer met Bluetooth verbonden te zijn als je de programma’s hebt ingesteld. Zorg er wel voor dat het apparaat verbonden blijft met stroomvoorziening.

video stub

De Play Red Dot werkt via bluetooth. Dit is alleen wanneer je telefoon Bluetooth aan heeft staat en je apparaat ingeschakeld is. Onder het apparaat zit een knopje waarmee je een automatisch programma kan laten draaien voor je kat, hiermee zet je ook direct het apparaat mee aan. Hiervoor hoef je niet verbonden te zijn.

Het is belangrijk om Bluetooth op je telefoon open te hebben en je app aan te hebben staan. Je kan een programma instellen via de app, ook wanneer je niet thuis bent of verbonden met Bluetooth.  

Om te testen of je alles goed hebt ingesteld en het apparaat goed werkt, kan je na het instellen van de programma’s je telefoon ontkoppelen van de Bluetooth. De programma’s horen dan nog steeds te draaien.

Allerlaatst kan het zijn dat je product als offline staat in de app. Dit komt omdat je mobiel dan niet verbonden is met Bluetooth of het apparaat uitstaat. Wanneer je je schema hebt ingesteld gaat het apparaat wel je programma’s uitvoeren.

De Play Red Dot gaat na een bepaalde tijd uit en zal als offline verschijnen, echter zal het wel weer automatisch aangaan voor de ingestelde programma’s.

video stub

Beweging voor katten is heel belangrijk. 50% van de katten uit Nederland en België hebben overgewicht. Vaak komt dit door niet te veel te eten, maar door te weinig te bewegen. We willen zorgen dat onze katten meer bewegen. Daarvoor is de Play Red Dot, een automatisch speeltje, perfect. De Play Red Dot kan super goed helpen, ook wanneer je niet thuis bent kunnen je katten achter een laser aan rennen. Wanneer je wel thuis bent, kan je het ook besturen.

Het is ook heel leuk met andere speeltjes, zoals bijvoorbeeld de Play Springs, daarvoor kan je zorgen dat je kat meer beweegt. 

Belangrijk is dat je het leuk maakt voor de kat in huis. Zorg ervoor dat ze bepaalde routes kunnen rennen, genoeg ruimte hebben, in combinatie met bijvoorbeeld een springstel en plank routes. Let erop welke rondjes je kat soms rent en maak deze routes wat uitdagender, je kan op deze routes ook de Play Springs neerleggen, zodat je kat deze ziet.

Tot slot, hoe meer katten je hebt, hoe meer ze zullen bewegen. Als je een kat hebt, is dat namelijk lastiger om te stimuleren dan meerdere katten bij elkaar.

Let op! Wanneer ze aan het rusten zijn, moet je ze ook echt met rust laten. Dit is belangrijk voor je kat.

video stub

De inhoud van een setje Play Springs:
- 3 paarse, zichtbaarder en langer
- 3 grijze, die zitten er tussenin
- 3 oranje, zijn wat sneller 

De Play Springs zijn een eenvoudig speeltje. Uit onderzoek blijkt dat katten hele snelle bewegingen zien en als je zwaait met de Play Springs, kan je kat al deze bewegingen waarnemen. 

Bijvoorbeeld een vleugel van een vlieg zien katten in slow motion. Dat geldt dus ook voor iets wat zo beweeglijk als de beweging van een spring. Dit haalt het jachtinstinct van de kat weer naar voren. Dat is heel belangrijk, dan blijven ze in hun eigen oer. De kat is nog niet zo lang gedomestifiseerd en hebben dus nog veel oerinstincten.

Je kan de Springs gebruiken door ermee te zwaaien, dit vinden katten erg interessant omdat de beweging heel snel is en dat kunnen ze goed waarnemen. Je kan ermee horizontaal zwaaien, afgewisseld met verticaal. Je kat zal vaak dan al naar het speeltje toe springen.

Je kan de spring ook gooien naar de andere kant van de kamer, zodat je kat erachteraan zal rennen.

Soms apporteren ze het speeltje, dat betekent dat ze het speeltje terug komen brengen. Dit is niet gebruikelijk, maar soms gebeurt dit wel. 

Daarnaast kan je de kat prima zelf met de Play Springs laten spelen. Je kan ze op de grond leggen en katten pakken dit vaak automatisch op door ertegenaan te tikken en heen en weer te slaan. Op deze manier stimuleer je je kat om meer te bewegen gedurende de dag.

 

video stub

Als je kat er niet mee speelt, is het jammer. De Play Springs zijn namelijk een makkelijke manier om te zorgen dat je kat meer beweegt zonder daar veel moeite voor te doen. Je kan de springs namelijk gewoon gooien vanaf de bank. Dit gooien triggert het jachtinstinct van je kat.

Om te zorgen dat je kat toch met de Play Springs zal spelen kan je de volgende dingen proberen: 

Laat je kat kennismaken met de Play Springs, laat ze eraan ruiken en leg hun pootje op de spring. Je kan de Play Springs ook voor je kat neerleggen, zodat je kat het misschien wegtikt. Het is belangrijk dat ze in aanraking komen met het product.

Je kan ook met de springs zwaaien, je kat zal dan getriggered worden door de bewegingen.

Wanneer ze eraan hebben geroken en het aangeraakt hebben, dan kan je de springs ook gooien en kijken of ze er achteraan rennen.

Je kan de Play Springs ook op de grond leggen op een van de looproutes van je kat, zodat je kat benieuwd is naar wat het is.

Wil je kat er nog steeds niet met de Play Springs spelen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

E-mail: support@pettadore.com
WhatsApp: +31 (0)6 42 29 20 65

video stub

Het kan zijn dat de Play Springs wat scherpe zijkanten hebben. Katten kunnen van nature deze scherpe randjes hartstikke goed hebben, van nature eten zij ook scherpe botten van hun prooi.

De mond van je kat kan wel een wondje krijgen, dit willen we natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

De Play Springs kunnen een scherp randje hebben aan het uiteinde, als ze echt scherp zijn, want bijna nooit het geval is, dan kan een vijltje pakken om het wat ronder te maken en minder scherp, je zou het zelf langs bijvoorbeeld een straatsteen kunnen halen.

Nogmaals zijn de scherpe zijkanten van de Play Springs niks om je zorgen om te maken, katten kunnen hele scherpe dingen hebben, maar om het netjes te houden kan je het afvijlen waar nodig.

video stub

Beweging voor katten is heel belangrijk. 50% van de katten uit Nederland en België hebben overgewicht. Vaak komt dit door te veel eten en te weinig te bewegen.

Beweging kan perfect worden gestimuleerd met de Pettadore Play Springs.

Je kan ze gooien wanneer je thuis bent en gewoon op de grond leggen als je van huis gaat. Bij andere kattenspeeltjes is dat niet het geval, daarmee moet jij je kat vaak bezighouden.

Vaak kunnen we maximaal een kwartier of half uur per dag de kat bezighouden en dat is niet voldoende voor een kat. Zorg ervoor dat er speeltjes op de grond liggen, zodat je kat ook gemakkelijk zelf kan spelen.

We hebben ook andere speeltjes die automatisch zorgen voor meer beweging bij je kat, zoals onze Red Dot Laser. Daarvoor kan je ervoor zorgen dat je kat over de dag heen meer zal bewegen, ook wanneer je niet thuis bent. 

Belangrijk is dat je het leuk maakt voor de kat in huis. Zorg ervoor dat ze bepaalde routes kunnen rennen, genoeg ruimte hebben, in combinatie met bijvoorbeeld een springstel en plank routes. Let erop welke rondjes je kat soms rent en maak deze routes wat uitdagender, je kan op deze routes ook de Play Springs neerleggen, zodat je kat deze ziet.

Tot slot, hoe meer katten je hebt, hoe meer ze zullen bewegen. Als je een kat hebt, is dat namelijk lastiger om te stimuleren dan meerdere katten bij elkaar.

Omdat zoveel katten overgewicht hebben, moeten we ze ook stimuleren te spelen en bewegen wanneer we niet thuis zijn, zodat ze gezond blijven.

video stub

In de doos van de Air Eliminator zit:
De Air Eliminator
- Kabel
- Magneet met een sticker

Er zit in de doos geen adapter. Vanuit ecologisch oogpunt leveren we deze niet standaard bij onze producten. Je kan namelijk bijna elke andere adapter gebruiken van een oud apparaat, zoals bijvoorbeeld een oude telefoon.    

Voor gebruik raden we je aan om de Air Eliminator goed op te laten. Als het lampje op het apparaat van rood naar blauw veranderd is je apparaat volledig opgeladen. We raden het aan om het apparaat zo’n 5 tot 10 cm boven de kattenbak te hangen of zelfs in je kattenbak. De magneet met sticker kan je gebruiken voor de bevestiging van het apparaat.

Het apparaat werkt zo dat het ozon uitstoot. Ozon zorgt ervoor dat geurmoleculen en bacteriën worden omgezet naar neutrale, geurloze moleculen. Dit zorgt ervoor dat je (vrijwel) geen stinkende luchtjes meer hebt bij je kattenbak en voor een veilige en schone omgeving voor je kat. 

De Air Eliminator heeft twee standen:

Stand 1: dit is ozon op een interval, om elke periode wordt er ozon uitgegeven door de Air Eliminator.

Stand 2: dit werkt op een bewegingsdetector. Als de detector beweging heeft gedetecteerd zal het na een korte periode ozon uitgeven. Dit zal dus lang genoeg voor je kat zijn om naar de kattenbak te gaan en eruit te gaan.

We raden je aan om stand 2 te gebruiken. We raden je alleen aan om stand 1 te gebruiken wanneer je zeker weet dat je kat niet tijdens een van deze intervallen naar de kattenbak gaat.  

Ozon heeft namelijk tijd nodig om niet meer schadelijk te zijn en de geurmoleculen en bacteriën om te zetten naar neutrale moleculen. Als je stand 1 gebruikt, zorg er dan voor dat je het gebruikt in een goed geventileerde ruimte & voor stand 2 hoeft niet per se, dan verspreid het apparaat alleen ozon wanneer je kat er niet is.

Op een volle accu gaat het apparaat ongeveer 4 dagen mee. Op de batterij 4 dagen mee, daarna opladen.

video stub

Onze Air Eliminator heeft geen vervangende onderdelen nodig. Het product is ook oplaadbaar via een USB.

We raden het aan om het apparaat zo’n 5 tot 10 cm boven de kattenbak te hangen of zelfs in je kattenbak. De magneet met sticker kan je gebruiken voor de bevestiging van het apparaat.

De Air Eliminator heeft twee standen:

Stand 1: dit is ozon op een interval, om elke periode wordt er ozon uitgegeven door de Air Eliminator.

Stand 2: dit werkt op een bewegingsdetector. Als de detector beweging heeft gedetecteerd zal het na een korte periode ozon uitgeven. Dit zal dus lang genoeg voor je kat zijn om naar de kattenbak te gaan en eruit te gaan.

We raden je aan om stand 2 te gebruiken. We raden je alleen aan om stand 1 te gebruiken wanneer je zeker weet dat je kat niet tijdens een van deze intervallen naar de kattenbak gaat.

Ozon heeft namelijk tijd nodig om niet meer schadelijk te zijn en de geurmoleculen en bacteriën om te zetten naar neutrale moleculen. Als je stand 1 gebruikt, zorg er dan voor dat je het gebruikt in een goed geventileerde ruimte & voor stand 2 hoeft niet per se, dan verspreid het apparaat alleen ozon wanneer je kat er niet is.

Let er we op dat het apparaat niet dient ter vervanging van het verschonen van je kattenbak. De Air Eliminator zorgt er alleen voor dat de kattenbak minder stinkt.

video stub

De Air Eliminator werkt zo dat het ozon uitstoot. Ozon zorgt ervoor dat geurmoleculen en bacteriën worden omgezet naar neutrale, geurloze moleculen. Dit zorgt ervoor dat je (vrijwel) geen stinkende luchtjes meer hebt bij je kattenbak en voor een veilige en schone omgeving voor je kat.

Daarnaast moet je je apparaat niet te dicht bij de drinkfontein of voerautomaat te zetten, katten houden daar niet van. Katten houden ervan om alles een eigen plekje te geven, een paar meter ertussen is prima.

Ook raden we je aan om geen overkappingen te hebben over de kattenbak, denk ook aan bijvoorbeeld klepjes, deurtjes etc. Dit kan de kat weerhouden naar de kattenbak te gaan en dat willen we juist voorkomen.

Het is ook een goed idee om meerdere kattenbakken in huis te hebben. Daarmee zorg je ervoor dat je kat altijd snel en gemakkelijk naar de kattenbak kan gaan. Katten zijn territoriaal en maskeren graag hun eigen plekjes.

Zorg dat je nooit zeep gebruikt, katten houden daar niet van en het kan zijn dat ze dan niet meer drinken. Gebruik alleen water en papier en bij roest kan je altijd een beetje schoonmaakazijn gebruiken. Je kan in dat geval de drinkfontein even laten draaien met de azijn en daarna het liefst 3 of 4 keer goed uitspoelen en goed droogmaken, zodat de azijngeur weg is.

Voor een hygiënische kat moet je de kattenbak ook altijd op tijd schoonmaken en het verschilt per kat en huis hoe vaak dit moet gebeuren.

Ozon wordt in een aantal van onze Pettadore producten gebruikt. We hebben een artikel opgesteld om meer te vertellen over deze stof.

Wat is ozon?
Om in technische termen te spreken: ozon is een enkelvoudige stof van het element zuurstof, met als bruto formule O3. Ozon is een kleurloos tot lichtblauw gas. De naam ozon verwijst naar het Griekse woord ozein, dit bekent ruiken.

Als je de term “ozon” hoort, denk je misschien direct aan de ozonlaag. Dit is de “goede” ozon die in de stratosfeer aanwezig is. Ozon op grondniveau is minder goed omdat, in grote concentraties, het gezondheidrisico’s kan meebrengen. Ozon op grondniveau wordt in de natuur gecreëerd door de interactie van zonlicht met bepaalde chemicaliën die vrijkomen in het milieu, waaronder emissies van voertuigen en industriële installaties. Ozon, puur of gemengd met andere chemicaliën, kan daarom in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Toepassing van ozon
Het grote voordeel van ozon is het schone karakter omdat het stoffen alleen oxideert, waardoor er nauwelijks bijproducten ontstaan. Ozon maakt een verbinding met micro-organismen, zoals virussen, bacteriën en vervelende geurtjes, die in minuten worden geneutraliseerd. Ozon heeft ook een desinfecterende werking. Door deze eigenschappen is ozon ideaal in producten zoals onze Air Eliminator en Air Insight.

Door de lage concentratie van ozon bij onze Air Eliminator en de Air Insight kunnen deze Pettadore producten op een veilige manier worden gebruikt en zijn er geen schadelijke effecten voor levende organismes. Onze producten zorgen er op die manier voor dat de nare geurtjes effectief uit de lucht verdwijnen.

video stub

Als je problemen hebt met de verbinden van jouw producten, is het mogelijk dat je problemen hebt met de Wi-Fi modem en/of -router. We zullen je uitleggen hoe je deze mogelijke problemen kunt oplossen.

2.4 GHz / 5GHz
Moderne modems en routers zijn bedoeld om Wi-Fi uit te zenden op zowel 2,4 GHz, als 5 GHz. Voor onze Pettadore producten is het echter belangrijk dat je een 2.4 GHz netwerk hebt, anders kan je product in de app toch vaak niet gevonden worden. Je kunt heel makkelijk contact opnemen met je provider of je handleiding bekijken van je modem of router en je 5GHz netwerk aanpassen naar een 2.4 GHz netwerk.

Verborgen netwerken
Je kan je modem of router configureren om een “verborgen” netwerk uit te zenden, waarin de netwerknaam (of SSID) niet wordt uitgezonden. Onze apparaten kunnen niet verbinden met verborgen netwerken. Om dit op te lossen kan jij tijdens het verbinden met Wi-Fi een verborgen netwerk toevoegen.

Wifikanalen
Wi-Fi heeft net als bijvoorbeeld een televisie- of radiozender meerdere kanalen. De sterkte en de drukte bij elk kanaal is anders. Om het beste signaal te krijgen kan je contact opnemen met je provider, zodat je zeker op het beste kanaal zit met jouw Wi-Fi.

Een modem of router resetten
Als het instellen van jouw Pettadore product nog steeds niet lukt, kan je proberen je modem of router te resetten. Dit kan je resetten door de volgende stappen:
- Haal je stekker van je router of modem uit de stroomvoorziening (schakel de router of modem niet alleen uit)
- Als de router en modem apart zijn, trek je allebei de stekkers uit de stroomvoorziening
- Wacht 15-20 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact
- Wacht een minuut of twee tot de internetverbinding is hersteld

Wacht tot dat je Wi-Fi weer werkt en probeer het installeren van jouw producten opnieuw.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Om de app te downloaden ga je naar jouw appstore. Zoek op “Pettadore” en download de app. In de app kan je een overzicht vinden van al je apparaten. Je kan hier op een plek gemakkelijk al jouw apparaten in de gaten houden.

Je kan op “Bericht” klikken en dan zie je alle berichten die zijn gegeven met betrekking tot jouw apparaten. Je ontvangt per product verschillende notificaties, lees ze goed zodat je weet wat er aan de hand is.

Via het knopje “Mijn” kun je jouw account instellen en kan je jouw apparaten ook delen met andere accounts. De taal kan je aanpassen, de gebruikersovereenkomst, het privacy regelement kan je inzien & ondersteuning en feedback kan je doorgeven en opvragen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Sommige producten worden verzonden via per brievenbuspost: dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Play Springs. Hier zal je geen track & trace van ontvangen. De gebruikelijke tijd dat je dit zal ontvangen, is drie werkdagen. 

Onze grotere producten, zoals de Hydrate Ultra, Compact, Nutri Fresh etc., sturen we uit met de pakketservice. Je zal automatisch een track & trace ontvangen van ons fulfilment center. Je zal dit op je e-mail ontvangen, zodat je weet wanneer jouw pakketje geleverd zal worden. 

Wanneer je je order op een werkdag voor 22:00 besteld, dan zal het diezelfde dag worden uitgestuurd en heb je vaak de volgende dag je product al in huis.

Mocht er iets mis zijn met je bestelling of adres, dan bellen we je om te vragen wat het juiste adres is, zodat je het nog steeds goed ontvangt.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

video stub

Om onze retour- en refundpolicy te bekijken kan je naar de volgende pagina: https://pettadore.nl/policies/refund-policy. Voor het retourneren van jouw product dien je contact op te nemen met onze klantenservice: support@pettadore.com 

Daarvoor is het belangrijk je ordernummer te communiceren met de klantenservice, vervolgens zullen we je een retourformulier opsturen. Dit formulier stuur je vervolgens terug via de e-mail en voeg je ook toe aan je retour, zodat we het snel kunnen behandelen na ontvangst.

Je hebt 14 dagen om je product zonder reden te retourneren, als we je product niet binnen deze periode retour ontvangen dan gaan we ervan uit dat je je product graag wil houden.

Zodra wij het product hebben ontvangen, dan zorgen we dat je betaalde bedrag binnen 1,5 – 2 weken weer op je rekening staat als je kiest voor een terugbetaling.

De reden dat dat even duurt, is ten eerste omdat we de retours eenmaal per week behandelen en ten tweede zorgen we dat je geld dan teruggestort wordt en dat proces duurt maximaal 7 dagen.

Als we je product ontvangen om te repareren of te vervangen dan zullen we na ontvangst van je product zorgen dat je apparaat binnen twee weken terug is bij je. 

Heb je verder nog vragen of wil je jouw retour aanmelden? Neem contact op met onze klantenservice en vermeld je ordernummer.

Sommige van onze apparaten werken met een Lithium accu. Dit is een accu van licht metaal en heeft een hoge energiedichtheid. Dat wil zeggen dat de accu veel stroom levert voor zijn massa. Daarom kom je de accu’s overal tegen waar volume en gewicht van belang zijn: in je telefoon, je laptop en in natuurlijk jouw Pettadore producten!

We zullen je in dit artikel vertellen hoe je het langst plezier kan hebben van je Lithium batterij en je wat tips meegegeven zodat je apparaten het best blijven presteren. Deze kan je hieronder vinden:

Zorg dat je accu nooit helemaal leeg is
Dit kan schadelijk zijn voor de accu, de apparaten zijn hier weliswaar tegen beschermd. Toch is een goede vuistregel om aan te houden: laadt de accu op als er ongeveer 20% van de capaciteit over is. De accu’s werken het best met een lading tussen 20% en 80%.

Bewaar je accu halfvol
Wanneer je je apparaten een tijdje niet gebruikt, door bijvoorbeeld een verhuizing, raden we je aan om de accu te bewaren met een lading tussen 50% en 70%. Hoe voller je accu namelijk is, hoe sneller de accu van binnen begint te oxideren. Dit zal niet bevorderlijk zijn voor de levensduur. Kortom, laadt je accu tussen de 50% - 70% op, dan zal je wanneer je bijvoorbeeld klaar bent met je verhuizing je Pettadore apparaten weer optimaal kunnen gebruiken!

Laad je accu alleen de eerste keer uit de doos 100% op
Alleen bij een eerste keer uit de doos raden we je aan om je apparaat volledig op te laden. Alle keren daarna kan je het apparaat beter iets eerder uit de lader halen. Wanneer je dit consistent doet, zal de accu bijna dubbel zo lang meegaan.

Bescherm je accu tegen warmte
Lithium accu’s verliezen op z’n tijd capaciteit, dit proces begint wanneer ze de fabriek uitkomen en dit is ook een proces dat niet tegen te houden is. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat het niet sneller gaat dan nodig. Laat de accu altijd eerst afkoelen voor je deze oplaadt en bewaar de accu niet op een al te warme plek, zoals bijvoorbeeld in de volle zon. Het normale capaciteitsverlies (18-22% per jaar bij een temperatuur van 22°C – 26°C) wordt bij hogere temperaturen aanzienlijk versneld.

Als je let op al deze zaken, zal je accu langer meegaan en zullen jij en je huisdier langer plezier hebben van onze apparaten! :)

Onze Pettadore apparaten zijn handig, maar daarnaast ook veilig. Dit is voor ons erg belangrijk, we willen natuurlijk dat er goed wordt omgegaan met jouw gegevens en je op een veilige en betrouwbare manier je huisdieren kan verzorgen.

Onze apparaten worden gehost en beveiligd via het Tuya platform. Tuya Smart is een leidend bedrijf in technologie. Zij werken samen met o.a. Philips, Schneider Electric, Lenovo en dus ook Pettadore. Mocht je toch iets meer informatie willen? Dan kan je altijd hier meer lezen over Tuya en anders contact met ons opnemen!

De huidige energieprijzen zorgen ervoor dat we bewuster omgaan met het stroomverbruik in huis. Om deze reden zijn we in dit artikel transparant over het maximale stroomverbruik van onze apparaten. Dat betekent dat er over het algemeen minder verbruikt wordt, echter hangt dit af van verschillende variabelen zoals de intensiteit van het gebruik van het apparaat.

Hieronder zul je al onze producten zien met het maximale stroomverbruik. Daarnaast hebben we rekening gehouden met het maximumtarief wat vanaf November gehanteerd wordt in Nederland. Dit is een tarief van €0,40 per kWh. Je kunt ook aan de hand het stroomverbruik en jouw persoonlijke kosten per kWh uitrekenen wat de maximale kosten per apparaat per jaar zijn. Zie hiervoor de formule onderaan dit artikel.

Kosten netstroom producten van Pettadore per jaar:

Hydrate Ultra - 48 kWh p/j (€19,50 per jaar)

Hydrate Compact - 13 kWh p/j (€5,- per jaar)

Nutri View - 44 kWh p/j (€18,- per jaar)

Nutri Fresh - 22 kWh p/j (€9,- per jaar)

Nutri Turn - 13 kWh p/j (€5,- per jaar)

Play Red Dot - 9 kWh p/j (€4,- per jaar)

Voor de kosten bij batterij producten van Pettadore zijn we uitgegaan van een continue voeding. Dat houdt in dat je de batterij altijd oplaad en nooit van de lader afhaalt. Dit omdat dit mogelijk is met de batterij producten van Pettadore. Indien je de levensduur van je apparaat wilt verlengen is dit niet aan te raden. Indien je wenst het apparaat ten allen tijden aan de lader te houden zorg je voor een continue voeding waardoor het apparaat niet elke zoveel dagen opgeladen dient te worden.

Kosten batterij producten van Pettadore bij continue voeding per jaar:

Air Insight - 5 kWh p/j (€2,- per jaar)

Air Eliminator - 4 kWh p/j (€1,60 per jaar)

Op deze manier hebben wij het weer een stukje gemakkelijker gemaakt om voor jou te bepalen wat de stroomkosten zijn voor onze apparaten. Zijn jouw stroomkosten anders? Volg dan de volgende formule om uit te rekenen wat de kosten voor jou zijn:

Aantal kWh x prijs per kWh = maximale stroomkosten per jaar.

Geniet van de momenten samen en een mooie dag toegewenst :)